44 de localităţi din regiunea Herson din Ucraina au fost eliberate – oficial regional

Șeful interimar al Administrației Militare Regionale Herson, Dmitro Butrîi, a spus că forțele armate ale Ucrainei au eliberat 44 de localități și teritorii de ocupanții ruși, relatează The Guardian.

Orasul HersonFoto: Andrey BORODULIN / AFP / Profimedia

„Sunt teritorii, localități populate care au fost eliberate. Mă bazez exclusiv pe datele oficiale convenite cu Statul Major. Acestea sunt 44 de localități”, a declarat Dmitro Butrii, șeful interimar al Administrației Militare Regionale Herson.

Potrivit lui Dmitro Butrii, localitățile aparțin așezării urbane Velyka Oleksandrivka, din raionul Beryslav, raionul Berîslav și raionului Novovoronțovka din regiunea Herson

Armata ucraineană aflată în prezent în prima linie a Hersonului a lucrat „foarte eficient și este incredibil de motivată”, potrivit acestuia.

În același timp, Ucraina a respins ofensiva rusă spre centrala electrică Vuhlehirsk, din Bahmut.

Potrivit Statului Major General al Ucrainei, forțele ucrainene au respins trupele rusești care încercau să avanseze în apropierea satelor Verkhnokamyanske și Kamyanka pentru a cuceri centrala termică Vuhlehirsk din regiunea Donețk. De asemenea, trupele ucrainene au respins o ofensivă rusă în apropierea satului Kurulka din regiunea Harkov, în direcția Sloviansk, a precizat Statul Major General, citat de Kyiv Independent.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.