A fost lansată licitația pentru cumpărarea a 16 locomotive noi pentru trenuri de lung parcurs

Luni a fost transmis la SICAP anunțul de participare pentru o licitație de 400 milioane lei cu care să fie cumpărate 16 locomotive electrice pentru trenurile de lung parcurs. Parcul actual de locomotive are o vârstă medie de peste 40 de ani vechime și aceste locomotive se defectează des.

LocomotiveFoto: Hotnews

Ce spune ARF

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că azi, 19.09.2022, a transmis în SICAP anunțul de participare aferent proiectului de investiții “Achiziția de 16 locomotive electrice noi pe 4 osii cu sisteme ERTMS, capabile să tracteze până la 16 vagoane de călători”, cu o valoare estimată de 400 milioane de lei (fără TVA).

Cele 16 locomotive electrice, care vor asigura legătura directă între marile orașe ale României, trebuie să asigure:

– viteze de circulație de până la 200 km/h;

– standarde tehnice europene de interoperabilitate;

– fiabilitate și costuri reduse de operare;

– diminuarea poluării;

– valorificarea investițiilor de modernizare derulate pe întreaga rețea feroviară TEN-T de pe teritoriul României;

– susținerea programului de trecere la sistemul de comandă – control al trenurilor bazate pe standardul european ERTMS / ETCS.

Finanţarea proiectului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, „Componenta 4 – Transport durabil” și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.