A murit legendarul Uwe Seeler – Doliu în fotbalul din Germania

Uwe Seeler, unul dintre cei mai mari jucători din istoria echipei Hamburger SV și a naționalei Germaniei, a murit la vârsta de 85 de ani.

Uwe SeelerFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Fost căpitan al naţionalei Germaniei de Vest şi căpitan de onoare al naţionalei Germaniei, Seeler a jucat întreaga carieră la Hamburger SV, iar în inimile iubitorilor fotbalului va rămâne întotdeauna „Uwe al nostru”, potrivit Deutsche Welle.

Vestea morţii lui Seeler a fost confirmată de clubul din Hamburg, care a citat informaţii primite de la familia fostului atacant.

Seeler a fost votat de trei ori fotbalistul anului din Germania de Vest, în 1960, 1964 şi 1970, anul în care a primit şi Crucea Federală de Merit a Germaniei de Vest. Chiar dacă nu a câştigat niciun trofeu cu Germania de Vest, în 1972 a devenit doar al doilea om care a fost numit căpitan de onoare al echipei naţionale. Seeler a ajutat-o pe Hamburg să câştige campionatul Germaniei în 1960, cu trei ani înainte de formarea Bundesligii, şi o Cupă a Germaniei în 1963.

Imaginea sa publică a fost formată nu atât de realizările fotbalistice, cât de personalitatea sa agreabilă, care i-a adus porecla „uns Uwe” („Uwe al nostru”). El fost respectat şi pentru fair play-ul dovedit, fiind eliminat o singură dată în cariera sa. După ce a respins, în 1961, o ofertă substanţială a lui Inter Milano, Seeler a devenit şi mai îndrăgit de fanii lui Hamburg, scrie Agerpres.

Uwe Seeler a disputat 476 de meciuri pentru Hamburger SV și a marcat 404 goluri. Atacantul a reuşit 43 de goluri în 72 de selecţii pentru naţionala RFG.

Wir trauern um Uwe #Seeler.

Der größte HSVer aller Zeiten ist im Alter von 85 Jahren gestorben.

Ruhe in Frieden, lieber Uwe \uD83D\uDE4F\uD83C\uDFFC pic.twitter.com/wdZA65qVwV

— Hamburger SV (@HSV) July 21, 2022

Ruhe in Frieden, Uwe Seeler! \uD83D\uDD4A️

Unser Ehrenspielführer ist im Alter von 85 Jahren verstorben. Unsere Gedanken und unser aufrichtiges Mitgefühl gelten seiner Familie und seinen Angehörigen. pic.twitter.com/4kBOkxus4X

— Die Mannschaft (@DFB_Team) July 21, 2022

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.