A nins și în Piatra Craiului. Recomandări de la salvamontiști

Temperaturile scăzute din ultima perioadă, precum și intensificarea vântului și a precipitațiilor din Masivul Piatra Craiului fac drumețiile anevoioase în zonă, relatează Agenția de presă Rador.

Stratul de zăpadă este pe alocuri și de 10 cm grosime, spun salvamontiștii zărneșteni.

“Vreme foarte capricioasă. Ba este lapoviță sus pe munte, ba ninge, bate vântul și parcursurile cu accesul spre Creasta Pietrei Craiului nu prea sunt posibile din cauza alunecușului. Noaptea îngheață, când temperaturile devin negative. E și o pojghiță de gheață, iar în partea de jos a muntelui se circulă destul de greu pentru că s-a udat foarte tare pământul. Roca de calcar nu are nicio aderență, deci se alunecă foarte tare”, a explicat șeful Serviciului Salvamont Zărnești, Ioan Pivodă.

Ca urmare, salvatorii montani recomandă turiștilor să nu se aventureze mai sus de Cabana Curmătura, Refugiul Șpirlea sau Refugiul Diana – obiective care nu sunt poziționate pe zonele periculoase ale abruptului Piatra Craiului.

“În aceste refugii de supraviețuire se pot adăposti fără probleme atâta timp cât au asupra lor echipamentul necesar de protecție personală: haine foarte călduroase, un izopren în situația în care vor să rămână la refugiu și, bineînțeles, sac de dormit”, a adăugat Ioan Pivodă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.