Adrian Chesnoiu, audiat la DNA Timişoara / De ce este suspectat fostul ministru al Agriculturii

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu este audiat luni dimineaţă la DNA Timişoara. Procurorii anticorupție îl suspectează de abuz în serviciu pentru o presupusă trucare a unor concursuri de angajare.

Adrian Chesnoiu, ministrul AgriculturiiFoto: AGERPRES

La sosire la sediul DNA, Adrian Chesnoiu a declarat că nu va da niciun fel de declaraţii decât când se va finaliza totul, argumentând că nu este adeptul justiţiei televizate, scrie news.ro.

Ce acuzații îi aduce DNA lui Adrian Chesnoiu

  • În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene.
  • Subiectele ar fi ajuns ulterior la patru candidaţi „agreaţi” dintre care, în urma susţinerii probelor scrise şi orale, doar trei au promovat concursurile respective.
  • La intervenţia directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidaţi, membrii comisiei ar fi fost nevoiţi să-l promoveze pe acesta în condiţiile în care nu obţinuse un punctaj corespunzător.
  • Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcţia de şef serviciu, obţinând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Plenul Camerei Deputaţilor a avizat, în 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii lui Adrian Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu a anunțat anterior că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și se autosuspendă din PSD. El susține că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și și-a „desfășurat mereu activitatea executivă cu integritate și cu dedicare”.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.