Aeroportul Luton din Marea Britanie suspendă zborurile din cauza unui defect al pistei

Zborurile au fost suspendate luni timp de câteva ore pe aeroportul britanic Luton din cauza unui defect de pistă descoperit în urma temperaturilor ridicate din toată țara, relatează Reuters.

Aeroportul LutonFoto: Dominika Zarzycka / ddp USA / Profimedia

UPDATE 20:22

Pista a fost complet redeschisă.

UPDATE Aeroportul Luton din Londra din Marea Britanie a declarat că s-a redeschis pentru zborurile de plecare după un defect de pistă cauzat de vremea caniculară, dar sosirile au rămas suspendate deocamdată.

„În urma temperaturilor ridicate de astăzi, a fost identificat un defect de suprafață pe pistă. Inginerii au fost chemați imediat la fața locului, iar lucrările de reparații sunt în curs de desfășurare pentru a relua operațiunile cât mai curând posibil”, a spus aeroportul într-un comunicat pe Twitter.

Aeroportul este utilizat de companii aeriene precum EasyJet EZJ.L, Wizz Air WIZZ.L, Ryanair RYA.I și TUI TUIGn.DE.

Asta, în contextul în care oricum grevele și lipsa de personal obligă companiile aeriene să anuleze mii de zboruri care aduc după sine cozi imense pe marile aeroporturi, spulberând speranțele unei prime veri normală după restricțiile impuse de Covid.

După ce au redus numărul locurilor de muncă și salariile atunci când COVID-19 a oprit brusc călătoriile, personalul din industrie, de la piloți până la manipulatorii de bagaje, solicită creșteri de salariu și condiții de muncă mai bune.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.