Alertă teroristă declanșată de un iaht sub pavilion britanic încărcat cu puşti de asalt şi muniţie

Un iaht fără pilot sub pavilion britanic, care transporta puşti de asalt şi muniţie, a declanşat o scurtă alertă teroristă în India, după ce a naufragiat în mod misterios pe coasta de vest a ţării, nu departe de Mumbai, au anunțat autorităţile. Incidentul aminteşte de atentatele teroriste din 2008, cele mai grave din istoria ţării, scrie AFP.

Iahturi in portFoto: jlf06 / Alamy / Profimedia Images

Viceministrul Maharashtra, Devendra Fadnavis, spune că autorităţile au exclus până acum ”orice piste teroriste”, adăugând că ancheta oficială continuă.

Trei puşti de tip AK-47 şi un adevărat depozit de muniţie au fost descoperite la bordul iahtului ”Lady Han”, care a naufragiat joi pe o coastă nu prea populată din vestul statului Maharashtra.

Grupul britanic de securitate maritimă Neptune P2P Group a revendicat dreptul de proprietate asupra armelor folosite de membrii personalului său pentru a proteja nava împotriva piraţilor în timpul călătoriei în Oceanul Indian, Golful Aden şi sudul Mării Roşii.

”Am dori, de asemenea, să mulţumim autorităţilor indiene pentru investigarea şi gestionarea problemei şi le rămânem la dispoziţie pentru a coopera pe deplin şi a asigura recuperarea echipamentului nostru de siguranţă”, a anunţat compania într-un comunicat transmis joi.

Iahtul părăsise Emiratele Arabe Unite pentru a naviga în Marea Mediterană, însă o furtună şi marea agitată au forţat întregul echipaj, inclusiv personalul de securitate, să abandoneze nava avariată împreună cu armele lor. Ei au fost salvaţi de o navă de război a Marinei coreene, care a încercat fără succes să remorcheze iahtul ”Lady Han”, potrivit comunicatului emis de Neptune P2P. (Sursa: News.ro)

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.