Anchetă a Rusiei privind profanarea mormintelor unor soldați sovietici în România

​Șeful Comitetului de anchetă rus Aleksandr Bastrîkin a dispus începerea unei anchete privind profanarea unor morminte ale soldaților sovietici din cimitirul comunei Moţca, județul Iași. Și reprezentanții IPJ Iași transmit că au deschis un dosar penal în acest caz.

Comitetul de anchetă rus a dispus începerea unei anchete care să stabilească identitatea și să îi aducă în fața legii pe cei care au profanat mormintele unor soldați sovietici din cimitirul comunei Moțca, județul Iași, relatează HotNews.ro.

Persoane, încă neidentificate, au mâzgălit plăcile mormintelor soldaților ruși care și-au pierdut viața în timpul celor două războaie mondiale. Profanatorii au însemnat plăcile funerare cu litera „Z” (la fel ca cea care apare pe vehiculele armatei ruse) și „V”.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Iași au informat că polițiștii ieșeni au demarat o anchetă și au întocmit un dosar penal după ce au fost vandalizate pietrele funerare de la mormintele soldaților sovietici din cimitirul comunei Moţca.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.