Asasinarea lui Shinzo Abe: Secretarul de stat american Antony Blinken merge în Japonia

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că secretarul de stat Antony Blinken va călători luni în Japonia pentru a prezenta personal condoleanţe după asasinarea fostului premier Shinzo Abe, informează AFP.

Secretarul de Stat al SUA, Antony BlinkenFoto: Alex Brandon / AFP / Profimedia

Antony Blinken, care se află în Thailanda, „va prezenta condoleanţe poporului japonez” în cadrul unor întâlniri cu înalţi oficiali, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Fostul premier Shinzo Abe, împuşcat vineri în plin miting electoral la Nara (în vestul Japoniei), a construit relaţii solide cu Statele Unite în anii în care s-a aflat la putere, în special în domeniul apărării.

„Alianţa dintre Japonia şi Statele Unite a fost piatra de temelie a politicii noastre externe timp de decenii”, a declarat Antony Blinken sâmbătă, după o întâlnire cu omologii săi din G20, care a avut loc în Bali.

„Prim-ministrul Abe a dus cu adevărat acest parteneriat pe noi culmi. Prietenia dintre poporul japonez şi cel american este, de asemenea, de neclintit”, a adăugat el. (Agerpres)

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.