Atenționare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Care sunt județele afectate de avertizarea meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru județele din vestul României. Atenționarea va intra în vigoare în această noapte, la ora 3.00 și va fi valabilă până vineri la ora 11.00.

„În intervalul menționat în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Munților Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp”, au anunțat meteorologii ANM.

Ziua de vineri vine cu vreme instabilă în aproape toată țara. Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fără cod, care va intra în vigoare vineri la ora 11.00 și va fi valabilă până sâmbătă la ora 10.00.

„În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, au mai precizat meteorologii.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.