Avertizare pentru ​abonații Netflix. Campanie de phishing pe mail

Abonații unor servicii, precum Netflix, primesc mesaje false, sosite pe mail, prin care sunt atenţionaţi să îşi valideze detaliile de card pentru a păstra subscripţia la serviciu, avertizează vineri Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

NetflixFoto: Bekir Ugur / Dreamstime

„Atenţie la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienţi ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertaţi despre faptul că trebuie să-şi valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripţia la serviciu! Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda şi nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecţionează potenţiala victimă către un site de phishing”, explică experţii DNSC într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Experții de la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică subliniază că, pentru a antrena utilizatorii din România să identifice şi să evite cele mai întâlnite ameninţări din mediul online la adresa utilizatorului obişnuit, DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul Siguranța Online.

Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-şi îmbunătăţi şi perfecţiona frecvent rutina esenţială de securitate cibernetică, notează Agerpres.

Sursă foto: DreamsTime.com

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.