Bărbatul din Argeș care și-a ucis cinci membri ai familiei, reţinut / „E ceva inimaginabil”. Detalii ale anchetatorilor

Bărbatul cu probleme psihice din localitatea Bascov care și-a ucis cinci membri ai familiei, între care nepoata de 5 ani, a fost reţinut de procurori. „E ceva inimaginabil, greu de crezut, șocant”, spune șeful Serviciului Județean de Medicină Legală Argeș, Dan Manu. Potrivit anchetatorilor, victimele ar fi fost omorâte cu lovituri cu corpuri contondente de diferite dimensiuni și cu obiecte tăietoare.

PolitiaFoto: Politia Romana

  • „În cursul nopţii de 09/10 august, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore”, a anunțat miercuri Parchetul Tribunalului Argeş.

El urmează să fie dus miercuri la Tribunalul Argeş, cu propunere de arestare preventivă.

„Un plan bine stabilit”

Bărbatul, care are afecțiuni psihice și care locuia cu familia sa în localitatea Bascov, și-a ucis cinci membri ai familiei: părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani.

Crimele au fost descoperite de către cumnatul principalului suspect, care atunci când a ajuns acasă de la serviciu i-a găsit morți pe soția, fiica, socrii și cumnatul său.

  • „Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. Asupra făptuitorului care a fost găsit când fugise în pădurea de lângă au fost găsite cuțite și alte obiecte tăietoare.
  • Din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un plan bine stabilit”, a declarat prim-procurorul Parchetului Argeș, Laurențiu Palaghia.

Conform șefului Serviciului de Medicină Legală din Argeş, Dan Manu, cele cinci victime au fost ucise cu pietre de diferite dimensiuni şi cu alte „obiecte tăietoare”.

  • Au fost găsiți în camere toți. E dramatic, și mie îmi este foarte greu să vorbesc. Fiecare victimă e într-un loc diferit cu excepția mamei și a copilului.
  • Cred că toți cinci au fost surprinși și evenimentele cred că au avut loc seara până spre dimineață.
  • E ceva inimaginabil și e greu de crezut, șocant chiar că în zilele noastre o persoană în stare de libertate, cel mai probabil – eu spun că cert, dar probele materiale vor vorbi – cu o tulburare psihică a putut să facă aceste gesturi necugetate”, a spus medicul legist, citat de Digi 24.

Autorul crimelor, în evidența unui „medic psihiatru celebru” din Pitești

Șeful Serviciului de Medicină Legală din Argeș a spus că autorul crimelor primea tratament și este în evidența unui „medic psihiatru celebru” din Pitești:

  • „Autorul este pe tratament, așa a spus. Este examinat pentru a ști cu certitudine ce a fost. Nu am făcut o anamneză, dar era dispus la dialog.
  • Era la un medic psihiatru celebru din Pitești, era în evidență, i-a prescris un tratament”.

„Avea un handicap accentuat psihic, dar n-arăta. Era un om, mie mi se părea un om normal. Ce s-a întâmplat aici e oribil”, a spus viceprimarul comunei Bascov, Gheorghe Nedelea.

După comiterea crimelor, bărbatul a mers într-o pădure, unde ar fi încercat să se sinucidă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.