Biden este „sceptic” față de anunțurile Moscovei privind retragerea parțială a trupelor / Putin și-a demis din consilieri

Președintele american Joe Biden a declarat joi că este „sceptic” față de anunțurile Rusiei privind retragerea parțială a trupelor sale pentru a concentra ofensiva din Ucraina asupra regiunii Donbass, din estul țării, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Profimedia Images / Kent Nishimura/Los Angeles Times

„Până acum, nu există nicio dovadă clară că el își retrage toate forțele din Kiev. Există, de asemenea, dovezi că își întărește trupele în zona Donbass”, a spus el.

Bine mai consideră că Vladimir Putin „părea să se izoleze” și a spus că are „indicii că (președintele rus) i-a demis sau i-a plasat în arest la domiciliu pe unii dintre consilierii săi”, în timp ce a spus că nu are „dovezi irefutabile”.

Inițiativă fără precedent privind rezervele de petrol ale SUA

Președintele american Joe Biden a promis joi că va ușura povara americanilor care se confruntă cu creșterea prețurilor la benzină, în special prin anunțarea unei utilizări fără precedent a rezervelor strategice ale țării.

Subliniind că o creștere a producției de petrol va dura „luni”, el a indicat în timpul unui discurs la Casa Albă că un milion de barili vor fi injectați pe piață în fiecare zi în următoarele șase luni, sau „mai mult de 180 de milioane de barili”.

„Aceasta este o tranziție pe timp de război”, a subliniat el, „pentru a crește oferta de petrol până când producția va crește mai târziu în cursul anului”.

„Vom folosi acum veniturile din vânzarea petrolului pentru a reface rezervele strategice”, a detaliat președintele american, asigurând că SUA ar fi astfel „gata să facă față urgențelor viitoare”.

El a atacat, de asemenea, companiile petroliere pentru că „au profituri record” în loc să crească producția în Statele Unite.

„Nici o companie americană nu ar trebui să profite de pandemie sau de acțiunile lui Vladimir Putin pentru a se îmbogăți în detrimentul familiilor americane”, a spus el.

Președintele democrat în vârstă de 79 de ani a încercat de la invazia Ucrainei să transfere vina pentru creșterea inflației, inclusiv pentru costurile energiei, pe omologul său rus Vladimir Putin, chiar dacă creșterea prețurilor a început înainte.

Dar această retorică nu pare să-i convingă pe americani, pe măsură ce în toamnă se apropie alegerile legislative care amenință să-i producă o înfrangere usturătoare și să-i slăbească mandatul

Cu toate acestea, perspectiva acestei scurgeri record de aur negru american a scăzut deja prețurile la Londra și New York joi dimineață cu aproximativ 5%.

Rezervele strategice de petrol din SUA au fost create în 1975 pentru a contracara șocurile petroliere.

___

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.