Biden „mulțumit” de crearea primului sindicat la Amazon în Statele Unite

Președintele american Joe Biden este „mulțumit” de crearea primei uniuni sindicale la Amazon din Statele Unite, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt Jen Psaki, potrivit AFP.

Logo AmazonFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Democratul, care nu ratează nicio ocazie de a lăuda acțiunea sindicatelor din țară, este „fericit că angajații au grijă să fie consultați pentru deciziile importante” care îi privesc, a declarat ea.

Un grup restrâns de angajați motivați a făcut să se clatine una dintre cele mai mari multinaționale: lucrătorii de la un depozit Amazon din New York au votat cu o majoritate covârșitoare în favoarea creării unui sindicat, o premieră în Statele Unite în cadrul companiei.

2.654 de angajați au bifat „da” pentru a fi reprezentați de organizația independentă Amazon Labor Union, creată în urmă cu aproape un an, față de 2.131 care au votat „nu”.

Numele sindicatului, ALU, a fost scandat de mai multe ori, în timp ce președintele său, Christian Smalls, a desfăcut o sticlă de șampanie.

„Oamenii au vorbit astăzi, vor o uniune”, spune el. Puțin mai târziu, în fața presei, i-a mulțumit ironic șefului Amazon, Jeff Bezos, pentru că a mers în spațiu, „pentru că în timp ce era acolo sus, am putut înființa un sindicat”.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.