Biden trage un semnal de alarmă asupra posibilelor atacuri informatice rusești: „Este o datorie patriotică…”

Președintele american Joe Biden a declarat luni că este o datorie „patriotică” pentru companiile americane să se protejeze mai bine de eventualele atacuri informatice efectuate de Rusia ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei pentru ofensiva sa din Ucraina, potrivit CNN și AFP.

Joe BidenFoto: Profimedia Images / Kent Nishimura/Los Angeles Times

„Este în joc interesul național. (…) Este o datorie patriotică să investești cât de mult poți” în securitate cibernetică, a spus el în cadrul unei întâlniri la Washington cu reprezentanții lumii de afaceri.

„Rusia ar putea pregăti o acțiune împotriva noastră (…). Rusia are resurse informatice substanțiale și se va întâmpla”, a spus el din nou.

„Guvernul meu reiterează aceste avertismente, pe baza datelor de informații în continuă schimbare, că statul rus ia în considerare diferite căi de potențiale atacuri cibernetice”, a scris președintele într-o declarație publicată de Casa Albă.

Atacurile computerizate fac parte din „manualul de strategie” care ghidează statul rus, insistă Joe Biden, motiv pentru care astăzi este „esențial să accelerăm sarcina de a consolida securitatea noastră informatică internă”.

Potrivit Casei Albe, infrastructurile esențiale, operate și deținute în principal de sectorul privat american, ar putea fi vizate.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.