Borrell: Conflictul din Ucraina se va prelungi

Înaltul reprezentant pentru probleme străine și politica de securitate al UE, Joseph Borrell, este de părere că conflictul din Ucraina se va prelungi, motiv pentru care s-a pronunțat pentru continuarea exercitării de presiuni asupra Rusiei prin intermediul sancțiunilor, potrivit Rador.

Josep Borrell susține declarații de presă la Aeroportul din Iași, la întoarcerea din vizita efectuată la ChișinăuFoto: Agerpres

„Trebuie să rezistăm. Războiul va fi îndelungat, agresivitatea acțiunilor Federației Ruse va crește. Trebuie să continuăm să asigurăm Ucraina cu mijloace de luptă, precum și să facem presiuni economice asupra Rusiei”, a declarat Borrell la postul de radio France Info.

„Economia rusească deja începe să încetinească” și continuarea presiunii asupra Moscovei va permite asigurarea pentru Kiev a unei poziții mai avantajoase la viitoarele convorbiri de pace.

Borrel și-a exprimat convingerea că „în cele din urmă va fi un acord” referitor la cel de-al șaselea pachet de sancțiuni asupra căruia reprezentanții țărilor membre UE încearcă fără succes să convină deja de câteva săptămâni din cauza părerilor diferite ale unor țări de a introduce embargoul asupra petrolului și produselor petroliere din Federaţia Rusă.

Șeful diplomației europene a atras atenția asupra necesității soluționării mai grabnice a problemei exportului de cereale din Ucraina, informează Tass.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.