Brașovenii spun că preferă să cumpere fructe și legume din piață, nu de la supermarket

Brașovenii spun că preferă să cumpere fructe și legume din piață, nu de la supermarket. Au încredere în producătorii autohtoni și sunt mulțumiți că, în cele mai multe cazuri, prețurile sunt mai mici. De asemenea, pot gusta marfa. 

Un reportaj Radio România Brașov FM realizat ieri, în Piața Dacia:

„Cumpăr de la piață că am mai multă încredere și urmăresc unde sunt și la piața mai scumpe, ca totuși să fie românesti, cât de cât. La supermarket e foarte scump și nu am încredere…și dacă scrie că sunt românești, nu am încredere”, ne-a spus o brașoveancă.

„La supermarket ne ducem mai rar. Mi se par mai mari prețurile. De obicei, cumpărăm de la piață mere, roșii, castraveți, ceapă verde”, a precizat altă brașoveancă.

„Legumele din piață le cumpăr. Sunt mai ieftine. Acuma mai ales sunt din grădina omului. Am mai mare încredere”, ne-a spus un cumpărător.

„E diferență între legumele din piață și cele din supermarket. Astea sunt mai proaspete și cumperi după prețurile care sunt pe piață. Și asta e cea mai ieftină piață. Poți să le și guști. La supermarket… le alegi și acolo, dar nu sunt la fel de proaspete. E diferență și la preț, aproape la toate”, a spus un brașovean.

Reporterul Radio România Brașov FM a făcut și o comparație între prețurile de la piață și cele de la supermarket:

“Morcovii sunt 5 lei în piață și 7 lei în supermarket. Cartofii noi sunt 8 lei la tarabă și între 9 – 10 lei în magazin. Ceapa 3 lei la țărani și 5-6 lei în supermarket. Castraveți găsim cu 7 lei în piață, față de 8-9 lei în magazin.Roșiile românești au prețuri cuprinse între 14 lei și 17 lei pe tarabă și costă 20 de lei kilogramul în supermarket. Fasolea 25 lei la piață și cu până la 5 lei mai scumpă în magazin. Varza, 3 lei, față de 5 lei, iar mere putem cumpăra cu 2 lei și 50 de bani din piață. În unele situații, prețurile sunt mai mici în supermarket, însă în aceste cazuri vorbim despre alimente din străinătate”, a precizat reporterul Radio România Brașov FM.

Din 20 aprilie s-a trecut la programul de vară în piețele din municipiul Brașov.

Astfel, de luni până sâmbătă, în Astra, Dacia, Tractorul și Bartolomeu, orarul de funcționare este 7.00 – 20.00, iar Piața Star se închide la ora 19.00.

Duminica, piețele Astra, Dacia, Tractorul și Bartolomeu sunt deschise tot de la 7.00, până la ora 16.00, iar Piața Star se închide la ora 14.00.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.