Brașovul a pierdut competiția pentru Destinația Turistică a Anului 2022. Care este orașul câștigător

Municipiul Iași este marele câștigător al competiției pentru Destinația Turistică a Anului 2022 la categoria City Break. Capitala Moldovei a fost cea mai votată de public, dar și de juriul de specialitate, iar astfel a detronat orașele Brașov și Târgoviște, care se clasaseră în marea finală, ele fiind alese în urma a 50.000 de voturi.

Totuși, Brașovul a obținut premiul special al juriului, iar Târgoviște a câștigat trofeul Destinația Anului 2022 în Muntenia, Oltenia si Dobrogea. 21.655 de români au nominalizat destinaţiile preferate în competiţia vacanţelor în România, iar 25 de membri ai juriului format din bloggeri şi experţi în turism au adus propria perspectivă asupra destinaţiilor calificate în finala etapei regionale.

Trei criterii au stat la baza jurizării: atractivitatea obiectivelor şi experienţelor turistice din destinaţie, implicarea comunităţii evidenţiată prin investiţii în infrastructură şi acţiuni de promovare realizate în ultimii doi ani şi puterea brandului de destinaţie.

Odată cu câștigarea acestui titlu, Iașul va beneficia de promovare intensă drept o destinație perfectă pentru city break. Orașul cosmopolit este încărcat de istorie, dar în același timp este foarte modern. Turiștii care ajung aici au parte de transport public la standarde înalte, obiective turistice importante, locuri de cazare inedite, dar și restaurante unde pot savura cele mai delicioase bucate.

Cea mai veche universitate din România (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”), primul teatru evreiesc din lume, primul muzeu de istorie naturală din țară, cea mai veche grădină botanică din România (Anastasie Fătu), prima piesă de teatru în limba română și primul teatru național sunt momente și realizări marcante pe care Iașul le-a găzduit de-a lungul timpului. La Iași este unul dintre cele “șapte teatre din lume care îți taie respirația”, clădirea actuală a Teatrului „Vasile Alecsandri” ocupă locul 2 în acest top realizat de BBC. La Iași sunt peste 500 de monumente istorice și zeci de muzee.

Se spune că la Iași, din orice loc te afli, poţi vedea turla unei biserici. Orașul celor 100 de biserici reunește edificii ale cultului ortodox, catolic, armean, lipovenesc sau neoprotestant. Pelerinul va descoperi monumente religioase încărcate de istorie și spiritualitate, morminte ale ctitorilor și ale ierarhilor sau o iconografia bogată.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.