Braşovul a redevenit principala atracţie turistică pentru străinii care ajung în România

După eliminarea restricțiilor din cauza pandemiei, Brașovul a redevenit destinația turistică preferată pentru mulți străini, mai ales din Belgia, Germania și Marea Britanie.

Cei mai mulți aleg în sezonul estival varianta city break, însă sunt înregistrate rezervări pentru cazare în Brașov și ca punct de plecare în drumeții spre obiective din țară.

“Ce-am simțit noi acuma, cu ultimele modificări și după pandemie, cam toți au bagajele făcute să vină spre România. Vedem destul de mulți și la obiectivele turistice și prin oraș. Anumiți turiști vin pe pachete individuale. Noi chiar acum avem câțiva belgieni pe un program în care ei fac drumeții, dar sunt susținuți sau ajutați de noi din spate: transfer de bagaje, cazări, tot ce trebuie. Doar partea de drumeție o fac singuri. Sunt și grupuri care s-au confirmat pentru vara aceasta. Au program cam minim o săptămână în țară. Când ajung în Brașov sunt foarte încântați de ceea ce văd aici și parcă și-ar fi dorit să stea mai mult, dar dacă au deja circuit care îi duce mai departe, o să vadă și alte zone din țară”, a explicat managerul unei agenții de turism, Răzvan Prunea, pentru Radio România Braşov FM.

În schimb, mulți brașoveni preferă litoralul pentru petrecerea concediilor pe timp de vară.

“Cererile au început să apară în perioada aceasta. E vorba de litoralul românesc, unde o cameră pentru 2 persoane începe de la 1500 lei și prețul crește în funcție de condițiile solicitate, dar sunt multe cereri și pentru Bulgaria, Grecia și Turcia, pentru pachetul All inclusive, unde pachetele pentru 2 persoane ar începe mult mai sus, undeva la 1500 euro, cu zbor inclus”, a adăugat Răzvan Prunea.

Reamintim că peste 250.000 de turiști, majoritatea români, au înnoptat la Brașov doar în primul trimestru al anului, potrivit Direcției Județene de Statistică.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.