Brașovul, magnet pentru firmele care își fac planuri de dezvoltare

În mod special datorită poziției sale geografice, dar și grație investițiilor publice și private făcute, Brașovul a devenit foarte atrăgător pentru firmele care plănuiesc să se dezvolte. Halele industriale din Brașov se închiriază încă din stadiul de proiect.

Orașul ideal pentru dezvoltarea industrială și logistică

Principalele activități economice vibrante din Brașov sunt comerțul, transportul, turismul, dar și construcția de utilaje și echipamente și cele din industria auto. Producătorii de piese auto și constructorii de utilaje și de echipamente au nevoie permanentă de hale de producție care să se adapteze celor mai înalte standarde din domeniu. Investitorii din comerț și transporturi au, de asemenea, nevoie de hale de depozitare cu acces facil, cu facilități suficiente și moderne și care să fie eficiente energetic.

Chiriașii celui mai nou parc logistic din Brașov, care încă nu a fost dat în folosință (dintr-un total de 10 hale, 4 sunt finalizate și restul în stadii avansate de construcție) provin din industria auto și din domeniul logistic. Au închiriat deja 50% din suprafețe. Iată cât de așteptat a fost acest nou ansamblu de hale de închiriat în Brașov! Și firmele din celelalte industrii sunt interesate de același lucru, fără să se situeze mai prejos sau să fie apatice în dorințele lor de dezvoltare a afacerilor, mai ales că partea de infrastructură este aproape finalizată (toate utilitățile sunt pe teren, urmând a fi derulate lucrările de asfaltare și de amplasare a bordurilor).

Mai mult, revoluția tehnologică se întâmplă, vârfurile de tehnologie începând să fie considerate deja implicite în halele industriale din Brașov, mai ales în cele nou construite, fiindcă la cele nou construite până și soluția constructivă și facilitățile oferite reflectă grija față de mediu și față de eficiența energetică, ca părți din strategiile europene în vigoare.

Este cel mai bun exemplu de hale de închiriat din Brașov

Exemplul dat, la care se referă cifrele din acest text, este Modulis, parcul industrial dezvoltat de Qualis Properties. De remarcat este modul în care se pune în practică abordarea dezvoltării sustenabile a afacerilor din Brașov sau care se relochează sau extind aici cu puncte de lucru, dar și a comunității locale de către acest dezvoltator imobiliar curajos, care a avut deja ecou în presa locală și cea națională de profil prin proiectele sale rezidențiale din Brașov de până în prezent.

Faptul că halele pot fi despărțite în trei (caracter modular – de aici denumirea Modulis) și închiriate parțial se traduce printr-o ofertă de nerefuzat pentru firmele care caută să se dezvolte. Aici sunt oferite:

  • Flexibilitate (prin caracterul modular al halelor – suprafețe)
  • Eficientizare (a proceselor interne logistice/ de producție)
  • Sustenabilitate (prin soluții constructive și facilități)

Prima etapă a acestui proiect industrial este constituită din 10 hale, iar ansamblul de hale de închiriat în Brașov influențează deja în bine industria locală. Cum? Prin două direcții: caracterul modular al halelor și un hub de încărcare rapidă a mașinilor electrice și/sau hibrid. Acest hub, cu 20 de stații de încărcare rapidă, se va construi în ultimul trimestru al anului 2022 și va oferi acces garantat pentru orice doritor.

Adăugând această informație la precedentele, realizăm cu toții de ce Brașovul a devenit un magnet pentru business-urile locale, regionale și, de ce nu, naționale și internaționale.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.