Braşovul, primul la autorecenzare. Peste 62% dintre braşoveni s-au autorecenzat. Sunt localităţi în care procentul trece de 90%

Brașovul este pe primul loc la autorecenzare, cu un procent de peste 60%, iar unele localități din județ au peste 90% din persoane autorecenzate.

Institutul Naţional de Statistică a anunțat prelungirea perioadei de autorecenzare, la nivel național. Astfel, platforma va fi deschisă până vineri, 27 mai, iar vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

“Am atins acest procent de 62,04, ieri. Avem localități unde procentul de recenzare este destul de mare. De exemplu, Dumbrăvița are 91.21%. Vama Buzăului 89,45, Buneștiul 88,50. În municipiu, situația este destul de bună, dacă ne comparăm cu ceea ce se întâmplă la nivel de țară, dar oricum Brașovul, municipiul, este sub media județului. Dacă ajungem la 60%, România va fi altfel privită de către toate țările din Uniunea Europeană”, a explicat directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Brașov, Ion Popescu pentru Radio România Braşov FM.

Decizia de a prelungi perioada de autorecenzare vine ca urmare a interesului crescut manifestat în ultimele zile.

La Brașov au fost zile în care au fost completate peste 16.000 de chestionare.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.