Cancelarul Scholz critică războiul „imperialist” al lui Putin în Ucraina / Ce i-a spus președintelui rus între patru ochi

Cancelarul german Olaf Scholz a criticat, într-un interviu acordat Deutsche Welle, decizia președintelui rus Vladimir Putin de a purta „un război foarte brutal” în Ucraina, numind-o o „abordare imperialistă”.

Cancelarul german Olaf ScholzFoto: Michael Kappeler / AFP / Profimedia

În timpul discuțiilor directe cu Putin, Scholz a declarat că i-a spus liderului de la Kremlin că războiul „nu va avea niciodată un rezultat bun” pentru Rusia. De asemenea, el a adăugat că sancțiunile internaționale lovesc puternic în dezvoltarea economică a Rusiei și vor avea efecte de durată.

„Vor da înapoi în oportunitățile lor de dezvoltare economică timp de zeci de ani, vor suferi și suferă, iar pentru a ieși din asta, [Putin] trebuie să oprească războiul”, a adăugat el.

German Chancellor Olaf Scholz said Russians „will suffer and are suffering” the economic consequences of Putin’s war in Ukraine.

In an exclusive interview with DW’s @MKuefner, Scholz said only the Russian president could stop this. pic.twitter.com/OtYDffcsZV

— DW Politics (@dw_politics) May 24, 2022

Cancelarul a subliniat că a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina „ar fi cel mai bun lucru pentru întregul glob”.

Scholz a declarat că UE și SUA conduc o inițiativă pentru a reduce prețurile la carburanți în întreaga lume – prin îndemnarea țărilor să își crească producția de petrol și gaze.

Comentariile au fost făcute în timpul primei vizite oficiale a lui Scholz în Africa, unde a discutat cu liderii africani despre impactul de amploare al războiului din Ucraina.

El s-a angajat să ajute țările din Africa care suferă, de asemenea, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.