Câți bani va încasa Patrick Mouratoglou din colaborarea cu Simona Halep (presă)

Patrick Mouratoglou a devenit joi antrenorul „full time” al Simonei Halep, iar fosta lideră WTA îi va plăti un salariu uriaș celui care a pregătit-o timp de zece ani pe Serena Williams.

Patrick MouratoglouFoto: Wikipedia / Vaslon

Potrivit ProSport, antrenorul francez cu origini grecești va fi plătit cu 20.000 de euro pe săptămână la fiecare turneu la care o va pregăti pe Simona și 10-12% din premiile pe care aceasta le va câștiga.

De asemenea, Mouratoglou va primi bonusuri de performanță în funcție de poziția pe care sportiva noastră o va ocupa în clasamentul WTA și de rezultatele pe care Halep le va înregistra la turneele de Grand Slam.

Patrick Mouratoglou primele cuvinte despre colaborarea cu Simona Halep: Ce spune despre obiective și ce trebuie îmbunătățit

Simona Halep, Patrick Mouratoglou și Serena Williams – Detaliul observat de un jurnalist apropiat de circuitul WTA după anunțul zilei din tenis

Cine este Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep

Patrick Mouratoglou și jucătorii pe care i-a antrenat în carieră

Cunoscutul antrenor francez și-a început cariera în 1999, atunci când l-a pregătit pe Marcos Baghdatis (1999-2006).

De la acel moment, Mourtagolou a mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-prezent), iar acum Simona Halep.

Mouratoglou, 31 de trofee ca antrenor – Dintre aceastea, 10 de Grand Slam alături de Serena Williams

În total, antrenorul francez a cucerit 31 de trofee alături de cei pe care i-a pregătit în carieră. În mod evident, cele mai spectaculoase rezultate le-a avut alături de Serena Williams: zece titluri de Grand Slam (Australian Open – două trofee / Roland Garros – două trofee / Wimbledon – trei trofee / US Open – trei trofee).

De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de aur la Jocurile Olimpice (cucerită de Serena la JO 2012 Londra) și trei trofee la Turneul Campioanelor (desigur, tot alături de Serena).

Lista este completată de alte 9 turnee câștigate: Premier Mandatory și Premier 5 (cu Serena Williams și Aravane Rezai – Madrid în 2010).

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.