Ce subiecte au picat la proba de Limba şi literatura română de la Bacalaureatul 2022

Bacalaureat 2022 a continuat luni, 20 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Proba a început la ora 9:00, iar accesul în sală s-a făcut până la ora 8:30. Candidații care au susținut azi proba scrisă la Limba română au avut de rezolvat varianta 6 la examenul național de Bacalaureat 2022, potrivit edupedu.ro. Diferența între profilurile real și umanist a fost la al treilea subiect, în timp ce primele două au fost similare.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație publică subiectele și baremul de corectare pentru proba scrisă la Limba română la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro.

Subiecte la Limba română, Bacalaureat 2022

Candidații care au susținut azi proba scrisă la Limba română au avut de rezolvat varianta 6 la examenul național de Bacalaureat 2022. Subiectele au fost adaptate profilului, cu cerințe diferite pentru profilurile teoretice/vocaționale față de cele umaniste.

Subiectele la română la BAC 2022, la profilul real, au constat într-un text la prima vedere din Nicolae Iorga „Doamna Elena Cuza”. La subiectul I.B., au avut de scris un text de minimum 150 cuvinte în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală.

La al doilea subiect a fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare.

La al treilea subiect, un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate.

Rezultate Bacalaureat 2022

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00 în aceeaşi zi.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

După proba scrisă de Limba română de la Bacalaureat 2022, marți, 21 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.