Cea mai bună jucătoare britanică de dublu, suspendată provizoriu pentru încălcarea regulamentului antidoping

Tara Moore, cea mai bună jucătoare de dublu din Marea Britanie, a fost suspendată provizoriu din cauza prezenţei unei substanţe interzise într-o probă prelevată, a anunţat, miercuri, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), transmite Reuters.

Tara MooreFoto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Aflată pe locul 83 în ierarhia mondială de dublu, Moore a fost testată antidoping la turneul „WTA 250” de la Bogota, unde a pierdut finala, iar ITIA a precizat că proba „A” prelevată britanicei conţinea metaboliţi de nandrolon şi boldenon. Ambele substanţe se află pe lista interzisă a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), scrie Agerpres.

Suspendarea sa provizorie a fost antedatată începând cu 27 mai şi o face ineligibilă pentru pentru a juca sau chiar asista la meciuri oficiale.

„Nu am luat conştient nicio substanţă interzisă în cariera mea. Investighez cum a fost posibil acest rezultat pozitiv şi voi încerca să dovedesc că sunt o sportivă curată. Sunt foarte tristă de suspendarea provizorie şi sper să revin pe teren cât mai repede posibil”, a scris Moore pe Twitter.

Moore, care a evoluat luna trecută la turneul de la Roland Garros, poate cere analizarea eşantionului „B”.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.