Cea mai mare amendă dată de CNA pentru dezinformare referitoare la războiul din Ucraina

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, joi, postul Gold FM cu două amenzi, de 100.000 de lei şi, respectiv, de 10.000 de lei, pentru modul de reflectare a agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Cozmin Gusa, emisiune Gold FMFoto: Captura video

Potrivit unui comunicat al CNA transmis Agerpres, Consiliul a analizat, în şedinţele de marţi şi de joi, rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite privind modul în care s-a reflectat în cadrul unor emisiuni de ştiri şi dezbateri subiectul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Rapoartele analizate s-au referit la emisiuni difuzate în perioada 24 februarie – 18 martie de şapte posturi centrale de televiziune – Antena 1, Antena 3, Digi 24, Kanal D, Prima TV, Pro TV, TVR 1, precum şi de posturile de radio Digi FM şi Gold FM.

CNA a decis joi, având în vedere nerespectarea dispoziţiilor legislaţiei audiovizualului referitoare la asigurarea informării corecte, să sancţioneze postul Gold FM cu amendă de 100.000 de lei.

Consiliul a constatat că radiodifuzorul a încălcat prevederile articolului 3 alineatul (2) din Legea audiovizualului 504/2002, precum şi dispoziţiile articolului 64 alineatul 1 literele a) şi b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual la difuzarea emisiunilor „Scamatoriile Iosefinei” din 5 martie şi „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!” din 10 şi 11 martie.

De asemenea, pentru nerespectarea dispoziţiilor articolului 47 alineatul (3) la ediţia din 2 martie a emisiunii „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!”, CNA a sancţionat postul Gold FM cu amendă de 10.000 de lei.

Potrivit Pagina de Media, este vorba de emisiuni în care s-a afirmat că ucrainenii sunt nazişti care „antrenează paramilitar copii”, că ucrainenii sunt un neam de „şuţi, hoţi şi fete cu morală uşoară”, şi în care s-a discutat despre „detaşamente de copii pe modelul ISIS” şi despre limuzine care ar intra în România şi care au fund dublu, pentru a ascunde arme.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.