Celebra cercetătoare Jane Goodall a fost onorată cu o păpușă Barbie cu chipul ei

Jane Goodall a fost onorată cu o păpuşă Barbie care-i seamănă, împlinirea unui vis mai vechi al cercetătoarei britanice, care doreşte astfel să inspire tinerele fete, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Jane GoodallFoto: Captura YouTube

Parte din seria „Inspiring Women”, noua păpuşă Barbie, confecţionată din plastic reciclat, potrivit Mattel, a fost lansată în semn de omagiu pentru studiile revoluţionare realizate de Goodall despre cimpanzei, precum şi pentru eforturile ei din domeniul conservării mediului.

Îmbrăcată într-o cămaşă kaki şi pantaloni scurţi şi ţinând în mână o agendă, păpuşa Goodall poartă un binoclu la gât, iar lângă ea se află David Greybeard, o replică a primului cimpanzeu care s-a împrietenit cu cercetătoarea în timpul studiului realizat în Gombe National Park, pe teritoriul de astăzi al Tanzaniei, în estul Africii.

”Mi-am dorit să existe o păpuşă care să semene cu mine chiar înainte să apară această idee. Am văzut…. fetiţe care se jucau cu păpuşi Barbie şi, bineînţeles că, la început, erau toate foarte feminine şi m-am gândit că fetiţele au nevoie de…mai multe opţiuni”, a declarat Goodall pentru Reuters.

În vârstă de 88 de ani, Goodall şi-a început cercetarea în estul Africii în 1960, observând cum cimpanzeii îşi confecţionează unelte, vânează, consumă carne şi îşi arată compasiunea, printre alte abilităţi.

”Când am ajuns la Gombe, a fost frumos, visul meu devenise realitate”, a povestit ea. ”Dar timp de patru luni, cimpanzeii au fugit de mine… aşa că, indiferent cât de frumoasă era pădurea, nu m-am putut bucura până când acest David Greybeard nu s-a mai temut de mine şi i-a ajutat şi pe alţii să nu se mai teamă”.

Mattel a declarat că va colabora cu Jane Goodall Institute şi cu mişcarea destinată tinerilor Roots & Shoots pentru a-i învăţa pe copii despre impactul pe care îl au asupra mediului.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.