Cetatea Râșnov, închisă pentru reabilitări, s-ar putea redeschide abia în vara anului viitor

Lucrările de restaurare a Cetății Medievale Râșnov avansează din ce în ce mai mult, iar obiectivul s-ar putea redeschide în vara anului viitor.

Până în prezent, muncitorii firmei care se ocupă de reabilitarea monumentului au reușit să demoleze o parte din construcțiile neconforme ridicate de fostul administrator, să repare acoperișurile cetății și să amenajeze, în mare parte, zona în care va funcționa muzeul obiectivului turistic, transmite Radio România Braşov FM.

Între timp, muncitorii lucrează la consolidarea zidurilor existente. După ce această etapă se va finaliza se va trece la reconstrucția zidurilor afectate.

„Lucrările la Cetatea Medievală Râşnov sunt în plină desfăşurare. Până acum s-a lucrat la partea interioară, la partea de muzeu. Ştim foarte bine că Cetatea Medievală Râşnov nu a avut un astfel de spaţiu destinat amenajării unui muzeu. Se lucrează în continuare la partea exterioară, la tencuieli, la ziduri, la refacerea căsuţelor. Lucrările de restaurare sunt departe de a fi finalizate. Anul acesta cu siguranţă cetatea va fi în continuare închisă, nu va fi deschisă turiştilor. Se poate vizita doar grădina cetăţii unde intrarea este gratuită. De acolo se poate vedea doar exteriorul cetăţii. Noi sperăm ca obiectivul turistic să fie restaurat complet şi să fie redeschis traseului turistic undeva în vara anului viitor.”, a spus Răzvan Iancu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râșnov la emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România Brașov FM,

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.