Clotilde Armand sesizează DNA privind achiziţii supraevaluate făcute de fosta administrație pentru școli

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că sesizează DNA în legătură cu unele achiziţii supraevaluate făcute pentru școli de către fosta administraţie PSD.

Clotilde ArmandFoto: Agerpres

  • „Am adunat documente pentru cei care s-au crezut mai presus de lege şi au făcut licitaţii supraevaluate pe sute de milioane de lei în defavoarea cetăţenilor Sectorului 1.
  • Fosta administraţie a făcut plăţile prin Administraţia Unităţilor de Învăţământ – structură pe care am desfiinţat-o la început de mandat, instituţie condusă de persoane apropiate de Marian Vanghelie şi prin care s-au alocat ilegal sute de milioane pentru firmele de casă ale PSD şi PNL.
  • De exemplu: o tabletă cu specificaţii tehnice modeste era vândută la preţ enorm. Şi s-au cumpărat vreo 48.000 de bucăţi. Am stopat această situaţie şi am sesizat DNA”, a scris Armand pe Facebook.

Ea susține că pot fi construite trei şcoli noi în sector cu banii din prejudiciul cauzat de fostele administraţii.

Clotilde Armand mai spune că a transmis către toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea sa şi Inspectoratului Şcolar Bucureşti procedura de achiziţii publice care trebuie urmată de către grădiniţe, şcoli şi licee, atrăgând atenţia că nu este permisă divizarea unui contract în mai multe contracte distincte de valoare mai mică şi „nu se vor utiliza metode de calcul care să ducă la o subevaluare a valorii estimate”.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.