Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Meteorologii anunță furtuni în 14 județe din România

După perioadele de caniculă insuportabilă, meteorologii spun că urmează fenomenele de vreme extremă. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care intră în vigoare astăzi la ora 14.00 și este valabilă până în această seară la ora 22.00.

„În Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp. În regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități”, spun specialiștii ANM.

Județele vizate de această avertizare meteo cod galben sunt Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Tulcea, Teleorman și Vrancea. Afectat de atenționare va fi și Bucureștiul, dar și o parte a județului Ilfov.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.