Cod galben de ploi torențiale și vijelii în Brașov și alte 24 de județe din România

Vremea se schimbă radical, iar meteorologii spun că vom trece de la caniculă la ploi abundente și vijelii. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Atenționarea va intra în vigoare la ora 12.00 și este valabilă până în această seară, la ora 22.00.

„În intervalul menționat, în zona montană, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii şi grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, au anunțat meteorologii ANM.

Județele afectate de avertizarea cod galben sunt Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.