Cod galben de vijelii și ploi torențiale în Braşov

Dacă plănuiți să plecați astăzi de acasă, sunteți sfătuiți să nu vă uitați acasă umbrelele. Meteorologii au emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată care va intra în vigoare la ora 13.00 și este valabilă până în această seară la ora 23.00. Sunt vizate de această avertizare meteo 25 de județe din România, printre care și Brașovul.

„În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local, mai ales la deal, în Muntenia, Moldova și Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în sudul și sud-estul teritoriului”, spun specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Județele vizate de atenționarea cod galben sunt Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.