Comisia Europeană anunţă un nou ajutor în valoare de 200 de milioane euro pentru persoanele strămutate în interiorul Ucrainei

Comisia Europeană a anunţat un nou pachet de ajutor în valoare de 200 de milioane euro pentru sprijinirea persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei, în contextul Conferinţei internaţionale a donatorilor convocată în comun de Polonia şi Suedia.

Copil in gara din LiovFoto: Yuriy Dyachyshyn / AFP / Profimedia Images

„Sunt aici, împreună, cu un scop clar – să sprijinim poporul ucrainean, care, dând dovadă de curaj, luptă împotriva agresorului şi îşi apără libertatea. Ne aflăm acum în cea de a 10-a săptămână de invazie brutală a Ucrainei de către Rusia. 10 săptămâni în care Uniunea Europeană a sprijinit ferm Ucraina. Astăzi, Uniunea Europeană a răspuns, încă o dată, apelului de a oferi sprijin Ucrainei. În numele Comisiei Europene, am promis 200 de milioane de euro pentru Ucraina. Iar luna trecută, în timpul unui eveniment de strângere de fonduri, s-au strâns 9,1 miliarde de euro pentru ucrainenii din interiorul şi din afara Ucrainei. Ştim că va fi nevoie de mai mult. Şi vom continua să susţinem Ucraina”, a afirmat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat al executivului european, citat de News.ro.

Aproape 8 milioane de persoane, dintre care două treimi sunt copii, au fost strămutate în interiorul ţării de la începutul războiului lui Putin împotriva Ucrainei. Peste 5,3 milioane de persoane au părăsit Ucraina pentru a căuta adăpost în UE şi în ţările învecinate.

Today we came together with a clear purpose: to support the brave people of Ukraine.

The EU answered the call, once more, to support Ukraine.

Thank you @SwedishPM and @MorawieckiM for organising this donors’ conference. https://t.co/naBs5Amryn

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 5, 2022

Uniunea Europeană a sprijinit poporul ucrainean încă de la începutul invaziei brutale a Rusiei.

„Mobilizăm puterea economică a UE, adoptând o serie de sancţiuni menite să epuizeze resursele utilizate de Putin pentru a-şi finanţa războiul. Pe de altă parte, am direcţionat deja aproximativ 4 miliarde euro sub formă de asistenţă macrofinanciară, ajutor umanitar şi sprijin pentru statele membre care primesc refugiaţi din Ucraina”, mai indică sursa citată.

Luna trecută, Comisia Europeană a organizat împreună cu Canada un eveniment mondial de strângere de fonduri, în cadrul căruia s-au strâns 9,1 miliarde euro, sumă destinată persoanelor care fug din calea bombelor aflate atât în interiorul, cât şi în afara Ucrainei.

În prezent, Comisia Europeană este pregătită să contribuie la reconstruirea ţării după război. Preşedinta von der Leyen a propus începerea lucrărilor la un pachet ambiţios de redresare, care ar trebui să aducă investiţiile masive necesare pentru a reconstrui, a pune în aplicare reforme şi a transforma Ucraina într-un loc atractiv pentru investiţii.

___

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.