Consiliul Concurenței, de acord ca Banca Transilvania să cumpere Țiriac Leasing IFN

Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că a autorizat tranzacția prin care Banca Transilvania intenționează să preia Țiriac Leasing IFN.

Bogdan ChiritoiuFoto: AGERPRES

  • „În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din România sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.
  • Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.”, se arată în comunicatul autorității.

Banca Transilvania este parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, care include și o serie de societăți comerciale și instituții financiare nebancare.

Grupul BT furnizează servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanțare și factoring, în conformitate cu autorizația emisă de Banca Națională a României.

De asemenea, Banca Transilvania este listată la Bursa de Valori București începând cu anul 1997.

Țiriac Leasing IFN este o instituție financiară nebancară ce activează pe piața serviciilor financiare, prin acordarea de finanțare pentru autovehicule (preponderent) și echipamente, prin leasing financiar și, într-un volum foarte redus, prin credit.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.