Controale ale pompierilor în bisericile din Bucureşti: au fost identificate 153 de deficienţe privind normele împotriva incendiilor

Pompierii din Bucureşti şi Ilfov au desfăşurat activităţi de control la 67 biserici, ocazie cu care au fost identificate 153 de deficienţe de la normele de apărare împotriva incendiilor, a informat Prefectura Capitalei.

Lumina InvieriiFoto: Rompres

Cu acest prilej a fost realizată şi o instruire a preoţilor şi a personalului clerical asupra modului de acţionare a stingătoarelor de incendiu, precum şi a asupra modalităţii de coordonare a evacuării enoriaşilor în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, se arată într-un comunicat de presă difuzat vineri de Prefectura Bucureşti și citat de Agerpres.

„Pentru preîntâmpinarea situaţiilor de urgenţă, premergător Sfintelor Sărbători Pascale, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov (ISUBIF) au efectuat recunoaşteri şi controale de prevenire în lăcaşurile de cult, cu scopul de identificare şi remediere a eventualelor deficienţe care pot pune în pericol siguranţa persoanelor participante la slujbele religioase. Au fost desfăşurate activităţi de control la 67 biserici, ocazie cu care au fost identificate 153 de deficienţe de la normele de apărare împotriva incendiilor”, se precizează în comunicat.

Pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot apărea pe durata slujbei de Înviere, pompierii vor fi în misiune la 12 biserici şi mănăstiri, la care sunt aşteptaţi să participe un număr mare de credincioşi printre care: Catedrala Patriarhală, Biserica Sf. Treime Ghencea, Biserica Sf. Vineri Drumul Taberei, Biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel.

Prefectura Capitalei mai menţionează că Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti a efectuat 361 acţiuni de controlîn pieţele agroalimentare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală şi non-animală, în unităţile de vânzare cu amănuntul.

În zilele Sfintelor Sărbători de Paşti, peste 900 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, alături de jandarmi, vor acţiona, zilnic, în toate zonele publice aglomerate.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti Ilfov a desfăşurat 24 de acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniu.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.