Conturile Revolut ale românilor ar putea fi poprite de ANAF

Românii care au conturi Revolut s-ar putea trezi cu popriri în cazul în care au datorii pe care ANAF vrea să le recupereze. Justiția din România a decis acest lucru în două dosare ale unor persoane care aveau credite neplătite la alte instituții bancare. Deși sperau că banii adunați pe cardurile Revolut vor fi în siguranță, oamenii au fost executați silit, iar conturile le-au fost poprite.

Conform fanatik.ro, în România, conturile Revolut în lei sunt administrate de Libra Internet Bank, ca urmare a unui parteneriat semnat de cele două instituții, în anul 2020. Acest lucru a permis Revolut Payments UAB, deținătoarea aplicației financiare, să poată opera conturi în lei cu IBAN românesc.

La sfârșitul anului trecut, o companie de executări silite a chemat în instanță civilă Libra Bank, solicitând instituirea popririi pe conturile a doi clienți asupra cărora Banca Comercială Română avea decizii definitive de executare silită. În ambele cazuri, cererea executorului face referire la conturile Revolut ale debitorilor, însă doar Libra apare în dosar în calitate de terț poprit.

Cele două acțiuni au fost depuse în octombrie 2021, la distanță de două zile, la judecătoriile din Slobozia și Buftea. În trecut, toate cererile de acest gen, în care se încerca poprirea unor conturi Revolut depozitate la Libra, au fost respinse în instanță datorită unui argument pe care banca l-a folosit și acum. Mai exact, Libra a susținut că nu poate da curs cererilor de poprire pe conturile clienților Revolut pentru că nu aceștia sunt titularii conturilor ci compania britanică.

Conducerea companiei Revolut a avut o primă reacție legată de decizia judecătorilor români.

„Revolut este o instituție financiară care activează în România și cooperează pe deplin cu autoritățile de reglementare și autoritățile statului în privința reducerii fraudelor, a evaziunii fiscale și a prevenirii spălării banilor. Tocmai prin prisma acestor elemente de reglementare, considerăm că Revolut nu este expus la utilizări iresponsabile mai mult decât orice altă instituție financiară reglementată în Europa”, a transmis Departamentul de Comunicare al Revolut, citați de aceeași sursă.

Două milioane de români folosesc aplicaţia financiară Revolut, prin care se pot face tranzacţii, investiţii, rezervări sau planuri de economii.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.