Copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist ajutaţi să treacă mai uşor peste efectele pandemiei

Terapie după pandemie pentru copii cu nevoi speciale. Un proiect special pentru copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist va avea loc în perioada imediat următoare. Copiii dar şi aparţinătorii lor au nevoie de ajutor pentru a trece mai uşor peste efectele negative aduse de pandemie. 

„Copii cu tulburări au fost și vor fi de regulă o categorie defavorizată, însă pe timpul pandemiei ei au fost cei mai afectați. Restricțiile impuse și izolarea, reducerea resurselor, au condus la reducerea numărului de ore de terapie. În primul an, numărul de beneficiari a asociație a scăzut cu 50%. Fără aceste ore de terapie, recuperarea lor este foarte dificilă”, a declarat psihologul Anca Manciu, președintele Dicta, cea care va demara proiectul..

În următoarele cinci luni, angajații și voluntarii asociaţiei vor identifica, analiza și diagnostica 30 de copii cu simptome din spectrul autism, care provin din zone defavorizate sau nu își pot permite să susțină costurile de terapie. 15 dintre cazurile cele mai grave vor fi introduse


în programe specializate de terapie, în care un psihopedagog și un psihoterapeut specializat în terapii ABA vor ameliora comportamentul copiilor.

Alți 15 copii care suferă de forme mai ușoare vor fi introduși în programe de socializare și activități în aer liber. O parte din exercițiile de terapie vor fi filmate și redate pe canalul de Youtube al organizației, care va fi înființat în cadrul proiectului. „Încercăm să-i determinăm pe părinți să continue exercițiile de terapie acasă, pentru a grăbi îmbunătățirea comportamentelor. Mai mult, acest canal de Youtube poate fi o sursă de inspirație pentru viitorii specialiști din sectorul terapiilor ABA”, a subliniat Președintele Asociației Dicta.

Terapie interactivă după pandemie este derulat de Asociația DICTA și beneficiază de o finanțare în valoare de 14.980 euro.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.