Coreea de Nord a efectuat mai multe tiruri de artilerie, anunţă armata sud-coreeană

Coreea de Nord a efectuat duminică mai multe tiruri de artilerie, între orele 8.07 şi 11.03 a.m. ora locală, a anunţat armata sud-coreeană, transmit Reuters și Agerpres. Tirurile au provenit probabil de la lansatoare multiple de rachete multiple şi au urmat „mai multe traiectorii”, se menţionează într-un comunicat al Statului major interarme sud-coreean, care nu oferă detalii exacte privind numărul şi originea proiectilelor.

Kim Jong-un la lansarea unei ICBM nord-coreeneFoto: KCNA / UPI / Profimedia Images

„Intensificându-şi monitorizarea şi vigilenţa, Coreea de Sud şi SUA cooperează îndeaproape şi îşi menţin ferm starea de pregătire”, se adaugă în comunicat.

Tirurile vin a doua zi după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a prezentat obiectivele Phenianului privind întărirea puterii militare şi extinderea cercetării militare pentru apărarea drepturilor suverane ale ţării, în concluziile reuniunii plenare a comitetului central al Partidului muncitoresc coreean desfăşurate săptămâna trecută, adaugă Reuters.

Sâmbăta trecută, Coreea de Nord a lansat în interval de o oră nu mai puţin de opt rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în direcţia est, către Marea Japoniei.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.