Creșterea deficitului din prima rectificare bugetară din 2022 mărește necesarul brut de finanțare la 148,6 miliarde lei


F. Barbuta •
HotNews.ro

Necesarul brut de finanțare pentru 2022 urcă la 148,6 miliarde lei (+3,2 miliarde lei), după ce Guvernul a decis să majoreze deficitul bugetar (în sumă nominală) prin recenta rectificare bugetară, reiese din datele Ministerului Finanțelor.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

“Necesarul brut de finanțare la nivel guvernamental pentru anul 2022 se revizuiește la suma de aproximativ 148,6 miliarde lei, determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar de 5,8% din PIB (cca 80,1 miliarde lei), urmare a rectificării bugetare aprobată prin Ordonanța Guvernului nr. 19/2022 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022, precum și de volumul datoriei de refinanțat în anul 2022, în sumă de cca 68,5 miliarde lei”, se arată într-un document al instituției.

Conform unor surse citate, finanțarea netă suplimentară ca urmare a rectificării bugetare (deficitul bugetar) se va realiza din surse interne.

Reamintim că prima rectificare bugetară din 2022 mărește deficitul bugetar cu aproape 3,2 miliarde lei, la 80,1 miliarde lei, conform datelor din Ordonanța publicată în Monitorul Oficial.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.