Cum va decurge vizita vicepreședintelui american Kamala Harris la București

Vicepreședintele american Kamala Harris va fi vineri pentru prima oară în România, în contextul unui scurt turneu în estul Europei menit să transmită un semnal suplimentar de susținere a statelor de pe flancul estic al alianței nord-atlantice în fața agresiunii Rusiei. Ultimul vicepreședinte american care a vizitat România a fost chiar actualul președinte de la Casa Albă, Joe Biden, acesta fiind prezent la București în 2014, timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Kamala HarrisFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Kamala Harris va ateriza vineri după-amiaza la București, după o escală în Polonia și după ce Antony Blinken a făcut și el un turneu regional, la finalul săptămânii trecute, fără însă a se opri și în România.

Kamala Harris va fi primită vineri, la ora 14.00, de președintele Klaus Iohannis pe platoul de Ceremonii de la Palatul Cotroceni.

Vor urma convorbiri tête-à-tête în salonul de onoare și convorbiri oficiale în sala de Consiliu, potrivit Administrației Prezidențiale.

Cei doi vor susține declarații comune de presă la ora 15.30, în Sala Unirii.

„Prezența vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea Administrației americane pentru abordarea responsabilă și implicată a țării noastre în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis și Vicepreședintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni.

De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.