De iarna viitoare, în Poiana Braşov vor funcţiona 10 tunuri de zăpadă noi nouţe

Primăria Brașov a lansat astăzi, 21 martie, licitația pentru achiziția a 10 tunuri mobile pentru producerea zăpezii artificiale pe domeniul schiabil din Poiana Brașov. Valoarea acesteia este de 1,63 milioane de lei, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 26 aprilie.   

„Proiectul Municipalității pentru modernizarea domeniului schiabil din Poiana Brașov continuă, în acest an, cu noi investiții. Astăzi am lansat licitația pentru achiziția a 10 tunuri de producere a zăpezii artificiale, pe care le vom utiliza, în principal, pentru pârtiile Lupului inferior și Drumul albastru. Deși reprezintă alternative foarte bune pentru schiorii, mai ales că dispun de transport pe cablu propriu – telescaunul Lupului, aceste pârtii sunt ultimele care se deschid, din cauza lipsei de zăpadă. Tocmai de aceea, achiziția acestor tunuri este o prioritate pentru noi, astfel încât, din sezonul următor, deschiderea zonei inferioare a domeniului schiabil să însemne inclusiv deschiderea celor două pârtii și, implicit, reducerea timpului de așteptare la transportul pe cablu“, a explicat primarul Allen Coliban.

Conform caietului de sarcini, tunurile vor funcționa la o temperatură de maxim – 2,5 grade C, data de producție nu trebuie să fie mai veche de 2021, trebuie să aibă staţii meteo individuale pentru măsurarea parametrilor ce determină calitatea zăpezii, sistem de iluminare în timpul funcționării, lumina de avarie și avertizare sonoră.

Modalitatea de adjudecare este cel mai bun raport calitate-preţ, astfel: punctajul financiar are o pondere de 60%, iar punctajul tehnic – 40%, din care numărul de trepte de reglare a debitului de apă: 15%, iar temperatura maximă pentru producerea zăpezii este de 25%.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 aprilie, ora 15.00.

În următoarele două săptămâni, Primăria Brașov va lansa licitația pentru o nouă investiție în această zonă, instalarea sistemului de iluminat pe cele două pârtii, Lupului inferior și Drumul albastru.

Odată cu realizarea celor două obiective, această zonă va deveni un punct de atracție pentru cei care vor să se bucure de pârtii foarte bune, inclusiv după lăsarea nopții, fără timpi de așteptare lungi.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.