Disney a depășit Netflix la numărul de utilizatori pe platformele de streaming

Grupul Disney, prin cele trei servicii de streaming ale sale, a depășit Netflix la numărul de utilizatori. Compania a anunțat și că Disney+ va avea la final de an și o versiune cu reclame la 8 dolari/lună, în timp ce varianta din prezent va costa 11 dolari în SUA, față de 8.

Platforme de streamingFoto: Daniel Constante, Dreamstime.com

Disney a ajuns la 221 milioane de useri pentru cele trei servicii de streaming: Disney+, Hulu și ESPN+, în timp ce Netflix are 220,6 milioane de useri.

La Disney+, care s-a lansat și în România în iunie, numărul de utilizatori a ajuns la 152 de milioane, cu 14,4 milioane mai mulți decât acum trei luni. Hulu a ajuns la 46 milioane useri.

Grupul Disney a avut pierderi de 1,1 miliarde dolari la business-ul de streaming, mai ales fiindcă au crescut prețurile pentru crearea de conținut nou.

Pentru Disney+ compania și-a rectificat în minus predicțiile pentru numărul de useri la care vrea să ajungă la final de 2024. Ținta este 215-245 milioane useri, față de 230-260 milioane, cât era ținta stabilită acum peste un an.

Disney+ va lansa la final de an varianta cu reclame, iar în 2023 va veni și rândul Netflix să lanseze un abonament mai ieftin, dar cu publicitate.

Surse: CNBC, BBC

Sursa foto:

Dreamstime.com

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.