Două orașe din regiunea Harkiv vor fi evacuate preventiv – șef regional

UPDATE Autoritățile ucrainene nu pot ajuta oamenii să plce din orașul Izium din prima linie de est sau să trimită ajutor umanitar, deoarece orașul este complet sub control rusesc, a declarat miercuri guvernatorul regional Harkiv, Oleh Sinegubov, relatează Reuters.

cladiri distruse in HarkivFoto: Protectia civila din Ucraina

Anterior, CNN relata ca autoritățile vor evacua două orașe din partea de sud a regiunii Harkiv, Lozova și Barvinkove, ca măsură de precauție pe fondul escaladării luptelor din estul Ucrainei, a anunțat Oleh Sinegubov, șeful administrației militare regionale Harkiv.

„Vom evacua acele orașe în coordonare cu Forțele Armate ale Ucrainei, în special din direcția Izium: orașul Lozova, orașul Barvinkove — pentru a preveni și, eventual, a reduce victimele în rândul civililor în cazul relocarii ostilităților active în vecinătatea acestor așezări”, a spus el.

Rusia își concentrează eforturile pentru a înconjura trupele Ucrainei în estul țării și pentru a captura orașul Harkiv, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării la începutul acestei săptămâni.

Sinegubov a spus că nu a fost luată nicio decizie pentru evacuarea orașului Harkiv.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.