Două persoane au murit în Portugalia pe fondul incendiilor. Și în Spania a fost înregistrată a doua victimă

Incendiile care fac ravagii in Portugalia au provocat moartea a două persoane în regiunea Vila Real (nord), a anuntat luni protecția civilă. Și în Spania a fost raportat decesul celei de-a doua persoane, după ce duminică în zonă a murit un pompier, relatează AFP.

Incendii SpaniaFoto: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dacă în Portugalia, decesul a survenit din cauză că o mașină în care se aflau două persoane a părăsit carosabilul în zona incendiului de la Murça, în Spania cadavrul „unui bărbat de 69 de ani a fost găsit în provincia Zamora, „într-o zonă arsă de incendiul forestier care a izbucnit în comuna vecină Losacio.

„Am găsit mașina acestor două persoane în vârstă de aproximativ 70 de ani complet carbonizată, cuplul a murit în interiorul vehiculului lor”, a detaliat primarul din Murça, Mario Artur Lopes, la postul de televiziune SIC Noticias.

„Se aflau acasă în satul Penabeice și se pare că au decis să fugă când flăcările s-au apropiat de casa lor”, a adăugat el.

În ciuda condițiilor meteo mai favorabile din ultimele zile, inclusiv a temperaturilor mai scăzute, peste 1.000 de pompieri au fost încă mobilizați luni seară pentru a lupta împotriva șase focare majore din nordul Portugaliei.

Localitatea în care a murit bărbatul decedat în Spania, un cioban, conform serviciilor de urgență, fusese evacuată la fel ca alte douăzeci, din cauza acestui incendiu izbucnit duminică după-amiaza târziu și a cărui origine rămâne necunoscută.

Flăcările și fumul au rănit cel puțin douăsprezece persoane, dintre care două grav, iar aproape 4.000 de locuitori au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, în funcție de regiune.

Citește și:

„Apocalipsa meteo” cuprinde Europa. Recorduri istorice de temperatură în Franța și Marea Britanie / Incendii devastatoare în Spania / Un val de caniculă va cuprinde și România

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.