Downing Street: Boris Johnson îi va lăsa viitorului premier „deciziile bugetare majore”

Premierul britanic Boris Johnson a dat asigurări joi că îi va lăsa succesorului său „deciziile bugetare majore”, a anunţat Downing Street la câteva ore după anunţul demisiei sale.

Boris JohnsonFoto: Gov.uk

Conform minutei Consiliului de Miniştri, Boris Johnson a subliniat că, până la plecarea sa, nu va încerca să aplice noi politici sau schimbări de direcţie majore, relatează AFP și Agerpres.

„El a declarat că deciziile bugetare majore trebuie lăsate viitorului premier”, conform unui comunicat transmis de Downing Street.

De la inflaţia ajunsă la niveluri record şi ajutoarele pentru costul vieţii şi până la riscurile de recesiune şi consecinţele nesfârşite ale Brexit-ului, succesorul lui Johnson va moşteni dosare economice dificile.

El va trebui să facă faţă de asemenea apelurilor provenite din propria tabără conservatoare de a reduce taxele atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, în contextul unei creşteri recente a taxelor pentru finanţarea asigurărilor sociale şi al majorării impozitelor pentru companii prevăzută pentru anul viitor.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.