Elveţia introduce egalitatea deplină în căsătorie după un referendum privind mariajul între persoane de acelaşi sex

Elveţia a devenit vineri una dintre ultimele ţări din Europa de Vest care a introdus egalitatea în căsătorie, permiţând cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească.

Elvețienii au votat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în septembrie 2021Foto: Salvatore Di Nolfi / AP – The Associated Press / Profimedia

Peste 24 de ceremonii au avut loc la Zurich numai în prima zi, relatează DPA și Agerpres. Printre cei care au făcut acest pas s-au numărat inclusiv cupluri aflate deja în parteneriat civil care doreau să îşi schimbe statutul în cel de cuplu căsătorit.

Opozanţii schimbării planificate a legii au forţat un referendum pe această temă în luna septembrie, iar rezultatul a fost 64,1% în favoarea „căsătoriei pentru toţi”.

Poşta elveţiană a emis un timbru comemorativ pentru a marca această ocazie. Pe timbru apar 30 de baloane legate între ele pentru a forma o inimă de culoarea curcubeului care se ridică spre cer, având cuvântul „da” scris în toate cele patru limbi oficiale ale Confederaţiei Elveţiene.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.