Fără biciclete și trotinete electrice printre terasele din centrul istoric al Brașovului

Străzile din centrul istoric al Brașovului pare că au devenit neîncăpătoare pentru miile de localnici și turiști care circulă zilnic prin aceste zone. Cei care vor să se deplaseze mai rapid pe drumurile pietonale folosesc bicicletele sau trotinetele, iar de multe ori aceștia se strecoară printre pietoni, dar și printre terasele amenajate aici.

De multe ori, o simplă plimbare cu vehiculele pe două roți se transformă într-un eveniment neplăcut. Din cauza vitezei sau a neatenției, bicicliștii și trotinetiștii au produs numeroase accidente soldate cu rănirea pietonilor. Acum autoritățile locale vor să facă străzile din zona centrului istoric mai sigure și își propun să interzică circulația bicicletelor și a trotinetelor.

Reprezentanții Poliției Locale Brașov vor propune Comisiei de Circulație din cadrul primăriei montarea unor indicatoare care să îi avertizeze pe brașoveni, dar și pe turiști, că circulația pe bicicletă sau trotinete va fi interzisă pe arterele unde sunt montate multe terase, iar traficul pietonal este intens.

Un astfel de indicator există pe Strada Republicii, dar autoritățile vor să introducă regula și pe alte străzi cum ar fi Michael Weiss, Sfântul Ioan, Mihail Sadoveanu, Apollonia Hircher sau Postăvarului. În cazul în care propunerea va trece de votul specialiștilor din Comisia de Circulație, atunci interdicția ar putea fi valabilă și pentru trotinetele electrice.

Rămâne totuși problema infrastructurii pentru acest tip de transport. În centrul istoric nu există piste speciale pentru circulația bicicletelor sau a trotinetelor. Având în vedere că limita de viteză pentru autoturisme este de 50 de kilometri pe oră în zona centrală, autoritățile spun că bicicliștii și trotinetiștii vor putea circula pe carosabil.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.