FC Barcelona a câștigat Liga Campionilor la handbal masculin – Victorie obținută la aruncările de la 7 metri

FC Barcelona a câștigat pentru a doua oară la rând (și a 11-a oară în istorie) Liga Campionilor la handbal masculin, după ce a învins în finala competiţiei formaţia poloneză Vive Kielce, scor 37-35 (după aruncările de la 7 metri), la Turneul F4 de la Koln.

Barcelona a castigat Liga Campionilor la handbal masculinFoto: Twitter – EHF Champions League

Scorul a fost 28-28 după 60 de minute și 32-32 după prelungiri. Singurul care a ratat la aruncările de la 7 metri a fost Alex Dujshebaev, fiul antrenorului Talant Dujshebaev.

Medalia de bronz a Ligii Campionilor a revenit echipei THW Kiel, care trecut de Veszprem, tot la aruncările de la 7 metri, scor 37-35.

\uD83C\uDFC6 SOM CAMPIOOOOOONS D’EUROPAAAAAA!!!! \uD83D\uDC99❤\uD83D\uDE4C pic.twitter.com/sElTym2Rat

— Barça Handbol (@FCBhandbol) June 19, 2022

În semifinale, Vive Kielce a trecut de Veszprem, cu scorul de 37-35, iar în cea de-a doua s-a impus FC Barcelona în disputa cu THW Kiel, scor 34-30.

Până în vara anului trecut, FC Barcelona a fost antrenată de Xavi Pascual, cu care catalanii au şi câştigat trofeul în 2021. Xavi Pascual a activat la FC Barcelona, începând din 2006, şi a câştigat toate trofeele puse în joc pe plan naţional şi internaţional.

În sezonul 2021-2022, Dinamo Bucureşti, condusă de Xavi Pascual, nu a trecut de faza grupelor în Liga Campionilor, însă a avut o evoluţia curajoasă pe tot parcursul competiţiei, scrie News.ro.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.