Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, găsit vinovat de obstrucționarea anchetei privind asaltul de la Capitoliu

Un juriu al unui tribunal federal l-a găsit vineri vinovat pe fostul consilier al lui Donald Trump Steve Bannon de obstrucționarea investigațiilor Congresului, după ce a refuzat să coopereze cu o comisie privind atacul de la Capitoliu, potrivit AFP.

Steve BannonFoto: Wikimedia Commons – Gage Skidmore

Consilier discret, dar foarte influent al fostului președinte republican, a continuat să interacționeze cu acesta până cu câteva zile înainte de atacul din 6 ianuarie 2021. Comisia specială a Camerei i-a cerut să depună mărturie și să prezinte documente, lucru pe care acesta l-a refuzat.

Un juriu de la un tribunal federal din Washington a deliberat mai puțin de trei ore vineri pentru a-l găsi pe bărbatul de 68 de ani vinovat de ambele capete de acuzare.

Sentința sa va fi stabilită ulterior. El riscă între o lună și un an de închisoare pentru fiecare acuzație.

Comisia parlamentară care investighează asaltul asupra Capitoliului a dorit să afle natura schimburilor de replici dintre Steve Bannon și Donald Trump în zilele premergătoare datei de 6 ianuarie.

Parlamentarii l-au citat pe Bannon să depună mărturie și să prezinte documente. El a refuzat, invocând dreptul președinților de a păstra secrete anumite conversații, fapt pentru care a fost acuzat de „obstrucționarea puterilor de investigație ale Congresului”.

La deschiderea procesului de marți, procurorul Amanda Vaughn l-a acuzat pe Steve Bannon că se crede „mai presus de lege”.

Avocatul lui Steve Bannon a denunțat urmărirea penală ca fiind politică.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.