Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, găsit vinovat de obstrucționarea anchetei privind asaltul de la Capitoliu

Un juriu al unui tribunal federal l-a găsit vineri vinovat pe fostul consilier al lui Donald Trump Steve Bannon de obstrucționarea investigațiilor Congresului, după ce a refuzat să coopereze cu o comisie privind atacul de la Capitoliu, potrivit AFP.

Steve BannonFoto: Wikimedia Commons – Gage Skidmore

Consilier discret, dar foarte influent al fostului președinte republican, a continuat să interacționeze cu acesta până cu câteva zile înainte de atacul din 6 ianuarie 2021. Comisia specială a Camerei i-a cerut să depună mărturie și să prezinte documente, lucru pe care acesta l-a refuzat.

Un juriu de la un tribunal federal din Washington a deliberat mai puțin de trei ore vineri pentru a-l găsi pe bărbatul de 68 de ani vinovat de ambele capete de acuzare.

Sentința sa va fi stabilită ulterior. El riscă între o lună și un an de închisoare pentru fiecare acuzație.

Comisia parlamentară care investighează asaltul asupra Capitoliului a dorit să afle natura schimburilor de replici dintre Steve Bannon și Donald Trump în zilele premergătoare datei de 6 ianuarie.

Parlamentarii l-au citat pe Bannon să depună mărturie și să prezinte documente. El a refuzat, invocând dreptul președinților de a păstra secrete anumite conversații, fapt pentru care a fost acuzat de „obstrucționarea puterilor de investigație ale Congresului”.

La deschiderea procesului de marți, procurorul Amanda Vaughn l-a acuzat pe Steve Bannon că se crede „mai presus de lege”.

Avocatul lui Steve Bannon a denunțat urmărirea penală ca fiind politică.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.