Fostul șef al Corpului de control din Ministerul Sănătăţii, urmărit penal pentru fraudarea unui examen

Fostul director al Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii, Constantin Dina, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că la un concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu i-ar fi transmis unuia dintre candidaţi o parte din subiectele la proba scrisă.

Constantin DinaFoto: Captura Digi24

Potrivit unui comunicat transmis luni de DNA, Constantin Dina, care era preşedinte al comisiei de concurs, este urmărit penal pentru infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Procurorii DNA spun că, în perioada februarie – 6 martie, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef Serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, Constantin Dina i-ar fi transmis unuia dintre candidaţi o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

Dina este acuzat de DNA că ar fi facilitat obţinerea de către candidatul respectiv a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă. Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenţiei procurorilor anticorupţie, mai spune DNA.

Constantin Dina a fost directorul Direcției de Control și Integritate din Ministerul Sănătății începând cu anul 2014, iar în februarie 2021 s-a suspendat din funcție.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.